book nowmake the dream
come true
greenkey
10 Top λόγοι που οι Επισκέπτες προτιμούν το Ideales Resort! Κρατήσεις Προσφορές Καταλληλότητα για παιδιά/μεγάλες παρέες Πρόσβαση / Οδηγίες Παραλίες, χωριά, αεροδρόμιο, λιμάνια Τρόποι μεταφοράς / Χρήση ΙΧ ή μηχανής Έξτρα υπηρεσίες Παροχές / Standard Υπηρεσίες του Ideales Resort Πολιτική του Ideales Resort Οι Πράσινες Πρακτικές του Ideales Resort Ιδιαίτερες Περιστάσεις (Special occasions)

Οι Πράσινες Πρακτικές του Ideales Resort

- Από πότε ισχύουν οι Πράσινες Πρακτικές του Ideales Resort;

Οι Πράσινες Πρακτικές του Ideales Resort  ισχύουν από την ίδρυση του το 2005. Για όλους εμάς, το περιβάλλον είναι το σημαντικότερο αγαθό που διαθέτουμε.  Για να το διασφαλίσουμε στο ακέραιο, έχουμε θεσπίσει πολιτικές περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και επενδύουμε σε λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον μας.

- Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις του  Ideales Resort  για τις Πράσινες Πρακτικές του;

Tο Ideales Resort, μέλος του ΣΕΤΕείναι ένα πολυβραβευμένο resort με βίλλες που έχει ήδη αποκτήσει σημαντικότατα βραβεία στο χώρο του τουρισμού.

Tο Ideales Resort είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που βραβεύτηκαν στο πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες του TripAdvisor και μάλιστα από τα ελάχιστα ξενοδοχεία με Χρυσή Διάκριση. 

Το Ideales Resort έχει πιστοποιηθεί με το Green Key που αποτελεί Οικολογικό Σήμα Ποιότητας για Ξενοδοχεία. Πρόκειται για το κορυφαίο πρότυπο για την αριστεία στον τομέα της περιβαλλοντικής ευθύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης στον Τουρισμό. Αποτελεί οικολογικό σήμα μεγάλου κύρους και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση των ξενοδοχείων ότι οι εγκαταστάσεις τους τηρούν τα αυστηρά κριτήρια που καθορίζονται από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE (Foundation for Environmental Education). Το Green Key είναι μια δέσμευση στους Επισκέπτες, αφού επιλέγοντας ένα Green Key ξενοδοχείο κάνουν τη διαφορά σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Το Ideales Resort βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2018  με την Χρυσή Διάκριση στην κατηγορία Eco-Friendly Hotel/Resort. Το 2017 έλαβε την Αργυρή Διάκριση στην ίδια κατηγορία και το 2016 την Αργυρή Διάκριση στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, Ευαισθητοποίηση του κοινού και Παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεικτών». Τα Tourism Awards διοργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά από την Boussias Communications.

To Ideales Resort έλαβε Χρυσή Διάκριση από το διεθνώς αναγνωρισμένο Travelife για τις πρακτικές και τις επιδόσεις βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει μετά από εκτενή και επιτόπιο έλεγχο. Το Travelife αποτελεί ίσως το πιο ολοκληρωμένο και αξιόπιστο εργαλείο στον τομέα του Τουρισμού.

Το Ideales Resort διακρίθηκε τριπλά στα Greek Hospitality Awards 2019 με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Greek Green Resort, με το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Best Greek Excellence In Service Hotel και με το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Best Greek Villas & Holiday Homes. To 2018 βραβεύτηκε με την αργυρή διάκριση στις κατηγορίες Best Greek Green Resort και Best Greek Excellence in Service Hotel. Τα Greek Hospitality Awards  διοργανώθηκαν το 2019 για 5η συνεχή χρονιά από την Ethos Media.

Τα σημαντικά αυτά βραβεία, αλλά και η ένταξη μας ως μέλος στο Ecotourism-Greece.com -του σημαντικότερου ιστότοπου για τον οικολογικό τουρισμό- καταξιώνουν και επιδεικνύουν τη συνέπεια του Ideales Resort  και ολόκληρου του Ομίλου Ideales στον Άνθρωπο, στο Περιβάλλον και στην Κοινωνία και τη συνεχή προσφορά για ένα καλύτερο αύριο ...ΣΗΜΕΡΑ! 

- Πως γίνεται η εξοικονόμηση Ενέργειας στις βίλλες του Ideales Resort;

Για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλες τις βίλλες του Ideales Resort στο κλειδί που δίνεται στην Επισκέπτη υπάρχει κάρτα που τοποθετείται στην ειδική υποδοχή δίπλα στην κεντρική είσοδο για την παροχή ρεύματος και έτσι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές (εκτός του ψυγείου) έχουν ρεύμα μόνο με την τοποθέτηση της κάρτας.  Κατά την έξοδο από τη βίλλα, όλες οι συσκευές απενεργοποιούνται για να μη γίνεται σπατάλη ενέργειας.  Επίσης, τα κλιματιστικά λειτουργούν μόνο όταν οι εξώπορτες και τα παράθυρα είναι κλειστά για να μην υπάρχει απώλεια ψύξης ή θέρμανσης.

Όλες οι συσκευές επιλέγονται κυρίως βάσει της ενεργειακής τους κλάσης και όλες είναι υψηλής ή υψηλότερης δυνατής ενεργειακής κλάσης.

Σε όλες τις βίλλες τα κουφώματα είναι ενεργειακά με θερμοδιακοπές και διπλά τζάμια μειώνοντας την κατανάλωση ψύξης και θέρμανσης.

Για το φωτισμό του Ideales Resort χρησιμοποιούνται μόνο λαμπτήρες LED και φροντίζουμε να ανακυκλώνονται μετά τη λήξη τους.  Στην κεντρική είσοδο κάθε βίλλας υπάρχουν φώτα με φωτοκύτταρο.

- Πως γίνεται η εξοικονόμηση Νερού στις βίλλες του Ideales Resort;

Για την εξοικονόμηση νερού έχουμε φροντίσει έτσι ώστε όλες οι βίλλες να έχουν ζεστό νερό από ηλιακούς θερμοσίφωνες.  Υπάρχουν μειωτές πίεσης σε όλες τις βίλλες, φυσητήρες σε κάθε βρύση και καζανάκια διπλής ροής.

Τα εξελιγμένα συστήματα και τα οικολογικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε, επιτρέπουν στον Επισκέπτη να απολαμβάνει την πισίνα με σεβασμό στο περιβάλλον χωρίς σπατάλη νερού και ενέργειας, αλλά και με απόλυτα υγιεινό και ασφαλή τρόπο.  

Η αλλαγή κλινοσκεπασμάτων, πετσετών και πετσετών πισίνας γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, μειώνοντας έτσι τις περιττές υπηρεσίες πλυντηρίου και των συνακόλουθων περιβαλλοντικών επιπτώσεων τους (σπατάλη νερού, απορρυπαντικού και ενέργειας).

Η οικολογική πισίνα Piscines Ideales - the eco pool® που βρίσκεται σε κάθε βίλλα  έχει κατασκευαστεί και συντηρείται σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας και είναι η μόνη πιστοποιημένη οικολογικά πισίνα παγκοσμίως!

Έχουμε επιλέξει φυτά που ευδοκιμούν στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς και είναι πολύ ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και κάνουν σκιά στους εξωτερικούς χώρους των βιλλών.  Με την πλούσια δεντροφύτευση που έχουμε κάνει στη μεγάλη έκταση του Ideales Resort προσθέτοντας φυτά και δέντρα εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο έχει αναβαθμιστεί και η ευρύτερη περιοχή.  Σκόπιμα δεν έχει επιλεγεί η τοποθέτηση γκαζόν στους κήπους το οποίο απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού για τη συντήρηση του.

Οι πλούσιοι κήποι του Ideales Resort από δεκάδες ελληνικά οπωροκηπευτικά και μυρωδικά και το μποστάνι με πληθώρα φρούτων, λαχανικών κ.ά., συντηρούνται μόνο με φυσικούς και βιολογικούς τρόπους χωρίς επιβλαβή χημικά για τη Φύση και τον Άνθρωπο. 

- Γίνεται Ανακύκλωση & Μείωση Αποβλήτων;

Για την ανακύκλωση και μείωση των αποβλήτων προτρέπουμε τους Επισκέπτες να πετάνε ό,τι είναι από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο ή πλαστικό στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.  Εμείς φροντίζουμε ώστε το περιεχόμενο των κάδων να μεταφέρεται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Επίσης, χρησιμοποιούμε ειδικούς κάδους κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων που βρίσκονται τοποθετημένοι στις εγκαταστάσεις του Ideales Resort.

Για την προστασία του Περιβάλλοντος και της υγείας των Επισκεπτών μας, χρησιμοποιούμε μόνο οικολογικά προϊόντα καθαρισμού και απορρυπαντικά, οι συσκευασίες των οποίων προωθούνται πάντα στην ανακύκλωση.

- Ποια είναι η πολιτική του Ideales Resort για τη διασφάλιση και την προστασία των ανηλίκων;

Στο Ideales Resort δεσμευόμαστε να σεβόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών και την προστασία τους από κάθε μορφής εκμετάλλευση. Προστατεύουμε τα δικαιώματά τους και τα προστατεύουμε από κάθε είδους κακοποίηση. Στο Ideales Resort δίνουμε μέγιστη σημασία στην ευημερία των παιδιών και συνεπώς κάθε είδους συμπεριφορά ή ενέργεια που μπορεί να τα βλάψει σωματικά ή συναισθηματικά δεν είναι αποδεκτή και την καταγγέλλουμε στις τοπικές αρχές.

- Ποια είναι η πολιτική του Ideales Resort για την τοπική κοινωνία;

Στο Ideales Resort αντιμετωπίζουμε την τοπική κοινότητα δίκαια, είμαστε ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες της και σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υποστηρίζουμε την τοπική οικονομία και διασφαλίζουμε και προστατεύουμε τις τοπικές παραδόσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μοναδική φύση και τα τοπικά έθιμα της Κεφαλονιάς πρέπει να διατηρούνται και να ενισχύονται έτσι ώστε οι Επισκέπτες μας να έχουν μια μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.